Ilves nappasi Kärppien voimahyökkääjän: "Pystyy vaikuttamaan pelin kulkuun"

Kaksi SM-liigakautta Oulun Kärppiä edustanut hyökkääjä Kasper Björkqvist siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Tampereen Ilvekseen.

Ilveksen mukaan 26-vuotiaan Björkqvistin sopimuksessa on optio siirrosta ulkomaille taloudellista korvausta vastaan ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen.

Espoosta lähtöisin oleva Björkvist on pelannut urallaan kolme kautta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa sekä kuusi NHL-ottelua Pittsburgh Penguinsin paidassa. Hän pelasi AHL:ssä kolme kautta ennen paluutaan kotimaahan vuonna 2022. Björkqvist muistetaan myös vuoden 2016 Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkueesta.

Tänä keväänä SM-pronssia saavuttaneessa Kärpissä Björkqvist teki 46 runkosarjaottelussa 4+9=13 pistettä. Pudotuspeleissä hän iski kolme maalia 12 ottelussa.

– Kasper Björkqvist on työteliäs ja päättäväinen hyökkääjä, jonka ominaisuudet mahdollistavat monipuolisen joukkuepelaamisen korkealla tasolla ottelusta toiseen. Hän pystyy vaikuttamaan positiivisesti pelin kulkuun monella eri tavalla niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela.

Lue myös:

    Uusimmat