Lewis Hamilton aiheutti suuren yllätyksen – Bernie Ecclestone antoi palaa

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone yllättyi suuresti helmikuun alun uutisesta: Lewis Hamilton siirtyy Ferrarille.

Hamilton oli edustanut pitkällä urallaan toistaiseksi vain kahta F1-tallia. Vuodet 2007–12 britti ajoi McLarenilla, ja siitä lähtien mies on kaasutellut Mercedeksellä.

McLarenilla Hamilton voitti maailmanmestaruuden toisella F1-kaudellaan, ja Mercedeksellä mies on juhlinut peräti kuutta henkilökohtaista titteliä. Pitkä yhteinen rupeama päättyy kuitenkin tähän vuoteen, kun Hamiltonia odottaa uusi luku Ferrarilla monivuotisen sopimuksen turvin.

Formula ykkösiä 1970-luvulta vuoteen 2017 asti johtanut Bernie Ecclestone luonnehtii Hamiltonin vaihdosta Mercedekseltä Ferrarille "oudoksi liikkeeksi". Hän viittaa Hamiltonin ja Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin väliseen suhteeseen.

– Toto on luottanut häneen hirvittävän paljon enemmän, ja heistä on molemmista on tullut läheisiä – itsekkäistä syistä, Ecclestone sanoi RacingNews365:lle.

– En usko, että koskaan oli sellaista suhdetta, jossa molempiin voisi luottaa. Ei tietenkään ollut, koska siksi hän (Hamilton) päätti yhtäkkiä lähteä, entinen F1-moguli latasi.

Suuri yllätys

Ecclestonelle Hamiltonin Ferrari-siirto oli "suuri yllätys".

– En ymmärtänyt, miksi hän teki sen ottaen huomioon vuoden irtisanomisajan. Miksi hän ei odottanut myöhempään kaudella?

Ecclestone sivalteli, että "ihmiset luulivat tehneensä nokkelan diilin" ottaessaan Hamiltonin. Ecclestonen näkemyksen mukaan kyse on "hiukan egojutusta".

Fred (Ferrarin tallipäällikkö Vasseur) tuntee hänet varhaisilta ajoilta, ja luulen, että John Elkannin (Ferrarin puheenjohtajan) vinkkelistä oli hiukan egojuttu, että hän onnistui kiinnittämään yhden monien mielestä johtavista F1-kuljettajista.

Hamiltonin, 39, viimeisin maailmanmestaruus on vuodelta 2020. Sitä seuraavalla sesongilla hän jäi täpärästi toiseksi, sen jälkeen hän oli kuudes ja viime kaudella kolmas. Tällä kaudella Hamilton on viiden osakilpailun jälkeen MM-sarjassa vasta yhdeksäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat