Potkut saanut F1-tallipomo haastaa entisen tiiminsä oikeuteen

Potkut saanut Haasin F1-tallin entinen pomo Gunther Steiner haastaa ex-tiiminsä oikeuteen. Aiheesta kertoo Autosport.

Steiner väittää, ettei tiimi olisi maksanut hänelle provisiotaan ja tätä olisi tapahtunut useita kertoja. Steinerin mukaan tämä rikkoo hänen työsopimuksensa ehtoja. Hän väittää myös, että talli on jatkanut Steinerin kuvalla varustettujen tuotteiden myymistä markkinointitarkoituksessa ja samoin, että talli käyttää Steinerin kuvaa kotisivuillaan. Tämän lisäksi Haas olisi jättänyt maksamatta Steinerille kuuluvia rojalteja tuotteiden myynnistä.

– Haas F1 valitsi, ettei se uusi Herra Steinerin sopimusta. Se oli heidän oikeutensa, mutta Haas F1 on toiminut siinä kohtaa väärin, kun se ei ole suostunut maksamaan työsopimuksessa sovittua summaa Herra Steinerille. Vuosien hyötymisen jälkeen Steinerin maineesta, kokemuksesta ja urheiluyhteyksistä Haas F1 ei voi pidätellä Steinerin ansaitsemia etuja, virallisissa papereissa todetaan.

Kirjoituksessa nostetaan myös esille, millainen merkitys Steinerilla on ollut henkilönä markkinointiin, kun hän on ollut koko ajan keskeisenä hahmona Drive to Survive -ohjelmassa ja saanut tätä kautta tallille faneja sekä sponsoreita. Steiner on ollut todella suosittu henkilö F1-varikolla ja Steinerin mukaan Haas hyötyy edelleen hänestä markkinoinnissa. 

– Haas F1:llä ei ole mitään oikeutta käyttää työsuhteen päättymisen jälkeen Herra Steinerin nimeä, kuvaa ja identiteettiä tai hyödyntää niitä mediassa, tekstissä sanotaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat