Saako Leijonat huippuvahvistuksia? NHL:stä tipahti nippu suomalaisia

Vancouver Canucks nappasi jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä jatkopaikan Nashville Predatorsilta voitoin 4–2. Vegas vei Dallasin seitsemänteen otteluun.

Pitkälle kolmanteen erään maalittomana luisteltu Vancouverin ja Nashvillen ottelu ratkesi, kun Canucksin Pius Suter laukoi Predatorsin suomalaismaalivahdin Juuse Saroksen ohi. Ottelun ainoa osuma syntyi, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin puolitoista minuuttia.

Saros torjui Nashvillen maalilla kaikkiaan 28 kertaa.

Kun Predatorsin kausi nyt päättyy, Saros, Kevin Lankinen ja Juuso Pärssinen voivat mahdollisesti vahvistaa Leijonia jääkiekon MM-kisoissa.

Vancouver kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella Edmonton Oilersin, joka varmisti paikkansa toisella kierroksella torstaina kukistettuaan Los Angeles Kingsin.

Seiskapeli Dallasissa

Vegas Golden Knights kaatoi Miro Heiskasen, Roope Hintzin ja Esa Lindellin tähdittämän Dallas Starsin 2–0 ja tasoitti otteluvoitot 3–3:een.

Nevadassa pelattu ottelu etenki sekin pitkään maalittomana. Noah Hanifin iski voittomaalin vasta kolmannen erän puolivälissä. Mark Stone viimeisteli loppunumerot tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Jatkoonmenijä ratkeaa ottelusarjan seitsemännessä pelissä.