Valtteri Bottas joutuu maksamaan tiiminsä mokasta – rangaistus pamahti

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari, tällä kaudella neljä viidestä kisasta voittanut Red Bullin Max Verstappen jatkoi hallintaansa Miamin gp-viikonlopun avauspäivänä perjantaina. Verstappen oli nopein harjoituksessa ja myös lauantaina ajettavan sprinttikisan aika-ajoissa.

Verstappen jätti Ferrarin Charles Leclercin 0,108 sekunnin päähän ja tallitoverinsa Sergio Perezin 0,235 sekunnin päähän. RB:n Daniel Ricciardo ylsi hienosti neljänteen lähtöruutuun.

Mercedekselle aika-ajot kääntyivät synkäksi. Sekä George Russell että Lewis Hamilton karsiutuivat viimeisestä osiosta eli kymmenen parhaan joukosta. Russell oli 11:s ja Hamilton 12:s.

Sauberin Valtteri Bottaksella meni vieläkin kehnommin. Hän jäi ensimmäisessä osiossa 18:nneksi eli tie aika-ajojen seuraaviin sessioihin tyssäsi saman tien. Kaiken kruunuksi Bottakselle lätkäistiin kolmen lähtöruudun rangaistus, sillä hän käänsi mutkassa vaarallisesti takaa tulleen McLarenin Oscar Piastrin eteen. Osumaa tuli, mutta ilmeisen vähän.

Rangaistuksen myötä Bottas lähtee sprinttikisaan koko joukon viimeisenä. 

Suomalaisen tiimi myönsi, ettei Bottakselle oltu kerrottu lähestyvästä Piastrissa ajoissa radion kautta. 

– Kuljettajalla on ensisijainen vastuu varmistaa, ettei hän ryhmity radalla niin, että siitä on haittaa toiselle kuljettajalle, päätöksessä aseteltiin.

F1:n tuomaristo tulkitsi, että virhe tapahtui kuitenkin pääosin varikkopilttuussa. 

– Kyseessä oli tiimin virhe, joka vaikutti merkittävästi välikohtaukseen.

Bottas joutui Miamissa uuden eteen, sillä talli vaihtoi hänen kisainsinöörinsä. 

Lauantain sprinttikisa ajetaan kello 19–20 Suomen aikaa. Myöhäisillassa kello 23 alkaen kisataan sitten vielä aika-ajot sunnuntaiseen gp-kilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat