Ei enää koskaan lötköä lopputulosta! Takuuvarmalla vinkillä valmistat parsoista ihanan rapeita
Kevään suosikkiherkku parsa tulee taas! Usein siitä tulee lötköä, mutta pannulla voi saada aikaan mukavan rapsakan lopputuloksen.
Valmistamalla parsat kattilan sijaan pannulla takaat sen, ettei lautasellesi enää koskaan päädy ylikypsää lopputulosta.
Hyvin valmistettu parsa maistuu sellaisenaankin
Ennen valmistusta parsan varsi kannattaa katkaista, sillä tyviosa maistuu helposti puulta. Parsan varsia ei kannata lähteä katkomaan veitsellä, vaan katkaista parsat siitä kohtaa, mistä se napsahtavat helposti poikki käsin vääntämällä.
Varrestaan katkaistut parsat paistetaan pannulla ja viimeistellään suolalla. Tällä valmistustavalla saat eteesi joka kerta koostumukseltaan rapeaa ja maultaan herkullista parsaa, joka vie taatusti kielen mennessään.
Kypsennetty parsa on herkkua sellaisenaan esimerkiksi voisulan tai hollandaisekastikkeen kanssa. Parsa sopii loistavasti myös basilikavoikastikkeen tai rosmariini-sitruunalohen kaveriksi.
Katso videolta ohjeet täydellisen rapean parsan valmistukseen.
Lähde: Eatingwell.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto