"Kuninkaallinen" drinkki vain kahdesta ainesosasta – näin valmistat hittijuoman
Ranskassa nautitaan aivan omaa versiota kuohuviinicocktailista.
Kuohuviinicocktailit kuten Aperol Spritz ja brunssiklassikko mimosa ovat jo useimmille tuttuja drinkkejä.
Ranskassa laseista löytyy kuitenkin usein legendaarinen Kir Royale, joka sisältää samppanjaa sekä mustaherukkalikööriä – Crème de Cassis.
Kyseessä ei ole missään nimessä mikään uusi cocktail, mutta se on jälleen pinnalla. Kiitos kuuluu Netflixin suositun Emily in Paris -sarjan kolmannelle kaudelle, jossa päähenkilö tutustuu drinkkiin hörpittyään sitä kollegoidensa kanssa terassilla, kirjoittaa Delish.
Aikaisemmin syksyllä HBO:n House of Dragon -sarjan näyttelijä Emma D'Arcy nosti esille toisen kuohuviinidrinkin, Negroni Sbagliaton, promotessaan tuoretta sarjaa vastanäyttelijänsä kanssa.
Kir Royalen historia
Kir Royalen valmistus ei vaadi välineitä tai hioutunutta ammattitaitoa: se sisältää ainoastaan samppanjaa sekä crème de cassis -likööriä, olematta kuitenkaan yksinkertaisen makuinen, kirjoittaa Liquor.com.
Kir Royale on versio suositusta ranskalaisesta juomasta nimeltään Kir, jossa yhdistyy kuiva burgundialainen valkoviini sekä mustaherukkalikööri. Juoma syntyi 1800-luvulla ja nousi jälleen suosioon toisen maailmansodan jälkeen. Kir Royalesta tekee "kuninkaallisen" juurikin samppanja.
Juomasta on olemassa myös versio nimeltään Kir Imperial, johon tulee kuohuviiniä sekä vadelmalikööriä.
Juttu jatkuu kuvan alla.
Näin valmistat Kir Royalen
Kir Royalen valmistus on hyvin suoraviivaista, ainoastaan ainesosien kaatojärjestys lasiin on merkityksellinen.
Lasiin kannattaa kaataa ensimmäisenä likööri, sitten vasta samppanja, jolloin ainekset sekoittuvat luonnollisesti toisiinsa. Säätelemällä liköörin määrää hieman suuntaan tai toiseen saa drinkistä juuri omaan makuun sopivan.
Juttu jatkuu kuvan alla.
Kir Royale
1,5 cl creme de cassis -likööriä
kuivaa samppanjaa
1. Kaada likööri samppanjalasiin.
2. Pidennä samppanjalla.
Katso myös: Näin valmistat cocktailin Limoncello Spritz
Lähteet: Delish, Liquor.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti