Maksaisitko juomasta kolmekymppiä? Hotelli takoo ikonisella drinkillään hurjasti rahaa
Singaporessa sijaitseva Raffles Hotel tahkoaa suorastaan hulluja summia päivittäin ikonisen Singapore Sling -cocktailin avulla.
Singaporeen matkustavilla turisteilla on usein yksi drinkki kielensä päässä: Singapore Sling.
Vuonna 1915 Raffles Hotelissa kehitetystä cocktailista on tullut niin kuuluisa ja suosittu, että siitä ollaan myös valmiita maksamaan melko posketon summa, kirjoittaa News.com.au.
Kaikkineen drinkki tulee nimittäin maksamaan 34 dollaria, eli noin 31 euroa.
Juomaa maistaneet toteavat kuitenkin, että todellisuudessa he maksavat juoman lisäksi itse kokemuksesta.
Mikä ihmeen Singapore Sling?
Raffles Hotel
Hotelli perustettiin joulukuussa 1887 armenialaisten hotelliyrittäjien toimesta. Hotelli nimettiin Singaporen perustajan Sir Stamford Rafflesin mukaan.
Perustettaessa hotellissa oli vain 10 huonetta, nykyään niitä on 115.
Singapore Slingin keksi hotellin Long Barin baarimestari Ngiam Tong Boon vuonna 1915.
Long Bar oli tuohon aikaan keskeinen kokoontumispaikka paikalliselle yhteisölle, mutta naisten ei ollut sopivaa juoda alkoholia julkisilla paikoilla.
”Säädyllisyyden” vuoksi naiset joivatkin baarissa usein teetä tai hedelmämehuja, kun miehet särppivät giniä ja viskiä.
Ngiam Tong Boon keksi tehdä cocktailin, joka näytti aivan hedelmämehulta, mutta joka sisälsi kuitenkin giniä, grenadiinia ja kirsikkalikööriä.
Baarimestari loi drinkille tarkoituksella hieman ”ruusuisen” värimaailman, jotta se näyttäisi mahdollisimman naiselliselta ja näin legenda oli syntynyt.
Nykyisin Singapore Sling tunnetaan ympäri maailmaa melkeinpä maan kansallisdrinkkinä, joskin juoman reseptiikka on hieman muuttunut vuosien varrella.
1000 drinkkiä päivässä
Parhaimman turistisesongin aikana Singapore Slingeja myydään peräti 1 000 päivässä.
Jos verojen ja palvelumaksujen jälkeen juoman hinnaksi tulee noin 31 euroa, pelkästään yksi drinkki tuottaa hotellille 31 000 euroa päivässä.
Toisaalta drinkkien tarjoilu aiheuttaa hotellille hieman ylimääräisiä siivouskuluja, sillä cocktailin kylkeen kuuluu aina kaupanpäällisinä pähkinöitä sekä hyvin poikkeuksellinen lupa roskata Singaporessa.
Asiakkaita nimittäin suorastaan rohkaistaan heittämään pähkinöiden kuoret lattialle. Perinteen juuret ulottuvat 1900-luvulle, jolloin pähkinätarhat ympäröivät hotellia.
Pähkinöitä oli tarjolla niin runsain mitoin, että niitä tarjottiin ja tarjotaan yhä ilmaiseksi juoman yhteydessä.
Pähkinätarhoilla kuoret viskattiin aina lattialle ja tapa on pysynyt perinteenä hotellin baarissa tähän päivään saakka.
Lue myös: Oletko maistanut? Tässä on maailman suosituin drinkki – ykkönen vaihtui vuosien voittoputken jälkeen
Katso myös: Yhdenkään drinkin ei tarvitse jäädä ravistamatta, jos keittiöstä löytyy tietyt arkiset ruoanlaittovälineet
Lähde: News.com.au
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti