Samppanjagurulta leikkisä tyrmäys suomalaisten suosikkijuomalle: Tätä en missään nimessä joisi parsan kanssa!
Parsan kaveriksi aterialla sopii samppanja-asiantuntija Philipp Westerlingin mukaan parhaiten valkoviini tai samppanja. Olutta hän ei kuitenkaan joisi.
Parsakausi on täydessä käynnissä, ja herkullisen aterian kruunaa oikeanlainen juoma. Kysyimme Moët Hennessyn samppanja-asiantuntija Philipp Westerlingiltä, mitä hän kaataisi lasiinsa parsa-aterian äärellä.
Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka parsasta kypsennetään pannulla herkullisen rapeaa.
Parsa ja Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty valkoviini ovat Westerlingin mukaan klassinen yhdistelmä. Ne sisältävät melko samankaltaisia aromeja.
– Viinin aromissa on ”vihreää parsamaisuutta”, Westerling kuvailee Makuja.fi:lle.
– Lisäksi aika usein parsan kanssa tarjoillaan hollandaisekastiketta, joka on aika hapokas, ja myös Sauvignon Blancissa on paljon hapokkuutta.
Lasiin voi kaataa myös roseesamppanjaa. Siinä tapauksessa parsa kannattaa tarjoilla pääruokana esimerkiksi lohen ja hollandaisen kera.
– Roseesamppanja on vähän sellainen täyteläisempi, paahteisempi ja marjaisampi samppanja, Westerling kuvailee.
Jätä kalja väliin
Westerlingin oma suosikkisamppanja parsan kaveriksi on Chardonnay-rypäleistä valmistettu Ruinart Blanc de Blancs Champagne Brut.
– Se on hyvin paahteinen, raikas ja hapokas samppanja, hän kuvailee.
Entä mitä parsan kanssa ei tulisi juoda?
– No, itse en ainakaan olutta sen kanssa joisi, Westerling naurahtaa.
– Keskittyisin enemmän valkoviineihin tai samppanjoihin.
Osittaiset lähteet: Alko, Viinimaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto