MasterChef Suomi: Tarte Tatin ja kanelijäätelö, Pilvin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Tarte tatin
- 4 kpl happamia omenoita (Granny smith)
- 1,5 dl sokeria
- 100 g normaalisuolaista voita
- Kanelitankoa raastettuna
- ½ tl sitruunan kuoriraastetta
- 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 0,25 dl sokeria
- 150 g normaalisuolaista voita
- n. 0,5 dl vettä
Kanelijäätelö
- 3 dl luomu täysmaitoa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 kpl kanelitanko
- 1 kpl vaniljatanko
- 6 kpl kananmunan keltuaista
- 50 g sokeria
Omenakorallituille
- raastettua omenaa
- 0,5 dl 2-oils öljyä
- 0,25 dl vettä
Valmistusohje
TARTE TATIN: Kuumenna 180 asteeseen. Kuori ja lohko omenat neljäksi lohkoksi, poista siemenkodat. Laita jauhot, ripaus suolaa ja 0,25 dl sokeria kulhoon ja lisää pehmeä voi nyppimällä ja vaivaa taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta taikina on työstettävissä. Laita taikina hetkeksi kylmään vetäytymään.
Laita 1 dl sokeria pannulle karamellisoitumaan. Kun sokeri on ruskistunut, lisää 100 g voita ja asettele omenat sisäpuoli ylöspäin pannulle voi-sokeripedille. Ripottele loput sokerista, raastettua kanelia, sitruunan kuoriraastetta ja loppu voi nokareina omenoiden päälle. Kauli taikinasta noin 5 mm paksu levy ja laita taikina pannulle omenoiden päälle. Voitele kananmunan keltuaisella ja laita uuniin 180 asteeseen noin 45 minuutiksi, kunnes taikina on kypsynyt ja saanut kauniin värin.
KANELIJÄÄTELÖ: Laita kerma ja maito kattilaan, lisää sekaan halkaistu vaniljatanko. Raasta pieni osa kanelitangosta kerma-maitoseokseen ja laita loput kanelitangosta kattilaan kiehumaan. Keitä hiljaisella lämmöllä. Erottele munista keltuaiset ja vatkaa ne sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Kaada kuuma kerma-maitoseos keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä kunnes seos saostuu (tässä menee noin 5-10 minuuttia). Ota kanelitanko ja vaniljatanko pois ja kaada loppu seos jäätelökoneeseen. Pyöritä konetta 30-40 min, tai kunnes jäätelö on valmis.
OMENAKORALLITUILLE: Raasta jäljelle jääneestä omenasta hienoa raastetta, lisää raasteeseen 0,5 dl Borges 2-oils öljyä ja 0,25 dl vettä. Sekoita
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto