MasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Ainekset
- 6 kpl erilaisia omenoita
- 1 kpl sitruunan mehua
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kpl kanelitanko
- 100 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- ¾ dl vehnäjauhoa
- 1 ½ rkl vaahterasiirappia
Valmistusohje
Pilko 3 kpl omenoita kulhoon pieneksi kuutioksi. Laita perään yhden sitruunan mehu, maitorahka, sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja mausta vielä kanelilla. Siirrä massa pursotinpussiin ja kylmään.
Laita uuni 175 asteeseen. Halkaise omena kahtia ja kuori lusikalla sisus ulos, niin että kuori ja reunasta hieman jää jäljelle. Laita kulhoon voi, kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri. Nypi käsin niin että massa on murua. Valuta vaahterasiirappia päälle. Paista uunissa 25min. Jäähdytä paistamisen jälkeen.
Kasaa annos niin, että laitat omenarahkaa lautasen pohjalle ja nostat jäähtyneen omenan päälle. Koristele vielä omenasiivulla ja raastetulla kanelitangolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto