MasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin resepti

MasterChef_EPS13_annos_ANTTI_kuva_juuli_aschan_sveins_7919

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Ainekset

  • 6 kpl erilaisia omenoita
  • 1 kpl sitruunan mehua
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kpl kanelitanko
  • 100 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ¾ dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

Pilko 3 kpl omenoita kulhoon pieneksi kuutioksi. Laita perään yhden sitruunan mehu, maitorahka, sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja mausta vielä kanelilla. Siirrä massa pursotinpussiin ja kylmään.

Laita uuni 175 asteeseen. Halkaise omena kahtia ja kuori lusikalla sisus ulos, niin että kuori ja reunasta hieman jää jäljelle. Laita kulhoon voi, kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri. Nypi käsin niin että massa on murua. Valuta vaahterasiirappia päälle. Paista uunissa 25min. Jäähdytä paistamisen jälkeen.

Kasaa annos niin, että laitat omenarahkaa lautasen pohjalle ja nostat jäähtyneen omenan päälle. Koristele vielä omenasiivulla ja raastetulla kanelitangolla.

Parhaat ruokaohjelmat