MasterChef Suomi: Omenaa viidellä tavalla, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Ainekset
- 3 makeaa omenaa
- 3 kirpeää omenaa
- 2 dl täysmaitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1,5 dl sokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 3 tl kanelia
- 100 g vadelmia
- 0,2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- 1 lime
Valmistusohje
Valmista jäätelömassa. Kuutioi 2 makeaa omenaa. Keitä kattilassa omenahilloke. Lisää kattilaan omenat, 3 rkl sokeria, 3 tl kanelia sekä puolikkaan limen mehu. Keitä, kunnes seoksesta syntyy hilloke ja tämän jälkeen soseuta se sauvasekoittimella.
Kiehauta toisessa kattilassa 2 dl kuohukermaa ja 2 dl täysmaitoa.
Vatkaa 1 dl sokeria ja 4 keltuaista kuohkeaksi. Yhdistä hilloke, kerma-maitoseos sekä keltuaisvaahto. Jäähdytä muutaman minuutin ajan pakkasessa, jotta massa viilenee huoneenlämpöiseksi ennen jäätelökoneeseen laittoa. Tämän jälkeen laita jäätelömassa jäätelökoneeseen tekeytymään.
Valmista omenakerma. Mehusta yhden kirpeän omenan mehu ja yhdistä se 2 dl kerman kanssa. Purista limen puolikkaan mehu. Vatkaa kerma kuohkeaksi.
Pannulle 2 rkl sokeria, kuutoi yksi makea omena ja lisää 2 rkl hunajaa. Karamellisoi.
Vadelma-omenakastike: Laita kattilaan 1 kirpeän omenan mehu, 100 g vadelmia, loraus vettä, ½ rkl sokeria. Keitä kasaan ja siivilöi.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto